Pollarity

Mapping humanity

Veelgestelde vragen (FAQ)

? Wat is Pollarity?

Pollarity is een site waar je polls in allerlei categorieën kunt vinden. Het is manier om met behulp van anonieme informatie interessante statistieken te genereren.
Je kunt niet alleen pollresultaten bekijken, de interessantste functie van Pollarity is dat je polls kunt vergelijken. Door twee polls te vergelijken is het mogelijk dat je een bepaald verband ertussen vindt. Bijvoorbeeld, de kans is groot dat er een verband bestaat tussen haarstijl en muziekvoorkeur.
Wil je weten of astrologie echt is? Vergelijk dan eens onze sterrenbeeld poll met andere polls. :D

? Waarom zou ik registreren? Waarom zou ik stemmen?

Wanneer je een account maakt, kan je actief deelnemen aan Pollarity, je kunt stemmen (en ons daarmee helpen nog significantere statistische verbanden te vinden), discussiëren en polls maken! Vind jij met jouw poll een verband dat niemand ooit had verwacht? En dat is nog niet alles: door te stemmen kun je uitvinden hoe alternatief je bent, je soulmate vinden ;) en je aansluiten bij groepen mensen die overeenkomsten met je hebben! Stemmen, beoordelingen geven en waardevolle polls maken levert credits op. Momenteel kun je daar helaas nog niet zoveel mee, maar wie weet wat ze in de toekomst waard worden!

? Wat doen jullie met de informatie die jullie krijgen uit mijn stemmen?

Pollarity zal je persoonlijke informatie (stemmen) niet gebruiken, behalve om statistieken te genereren. Deze statistieken zijn vrij toegankelijk voor alle Pollarity-bezoekers. Als je veel stemt, zouden mensen die bepaalde dingen over je weten erachter kunnen komen waarop je (waarschijnlijk) hebt gestemd op andere polls waarvan ze je keuze nog niet wisten. Voorbeeld: als er maar weinig vrouwen op een bepaalde poll stemmen, kan iedereen gemakkelijk met een enkele klik de stemmen van mannen uitsluiten en hoeven hierna nog maar weinig polls te bekijken. Dus, als andere mensen weten dat je hebt gestemd op Pollarity kan je beter geen informatie prijsgeven die je privé wilt houden. Maar, Pollarity zal nooit je e-mailadres aan derden geven, en we zullen het niet aan aan andere bezoekers laten zien tenzij je expliciet aangeeft dat je dat wilt. Wanneer het gebruikersaantal groeit en we extra privacyfunctie's hebben toegevoegd, wordt de kans dat je stemmen worden achterhaald verminderd tot een minimum.

? Ik ken een of meerdere Pollarity-ontwikkelaars. Kunnen jullie door in de database te kijken zien wat ik gestemd heb?

Ja, als we dat zouden willen, zouden we dat uit kunnen vinden. Natuurlijk kunnen we je proberen te overtuigen dat we dat niet doen omdat het niet netjes is wanneer we dat zouden doen, maar dat doet niet af aan het feit dat het mogelijk is. Dus is het aan jou om te beslissen of je ons vertrouwt, of, wanneer niet, het je iets uitmaakt als iemand je stemmen zou kunnen achterhalen. Het is op dit moment al mogelijk om polls over te slaan die vragen om privé/intieme informatie.

? What zijn cirkels / restricties?

Een restrictie limiteert de toegang tot het stemmen op een poll. Een restrictie bestaat uit één of meerdere poll-opties. Gebruikers moeten gestemd hebben op die opties om te kunnen stemmen op een poll waar een restrictie mee is verbonden. Door restricties te gebruiken kun je 'sub-polls' maken, bijvoorbeeld een 'favoriete auto' poll waar alleen autobezitters op kunnen stemmen.
Cirkels zijn een selectie van gebruikers waar een bepaalde restrictie op van toepassing is. Een cirkel 'vrouwen' geldt dus voor alleen gebruikers die op 'vrouw' hebben gestemd in de geslacht-poll.
Je kunt op pollarity lid worden van groepen en deze aanmaken. Een groep kan ook beperkte toegang hebben door middel van een restrictie. Wanneer je een groep aanmaakt bij een bepaalde cirkel, beperk je de toegang tot die groep. In feite verbind je de groep dan met een restrictie. Op deze manier kun je in contact komen met mensen die overeenkomsten met je hebben, bijvoorbeeld 'wereldverbeteraars', sigarenrokers, linkshandigen... We zijn ons ervan bewust dat dit allemaal een beetje verwarrend is. We hopen het binnenkort te kunnen verduidelijken!

? Waarom werkt functie X niet goed?

Om te beginnen, Pollarity is nog in ontwikkeling en sommige functionaliteit kan soms nog niet helemaal uitontwikkeld zijn. Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat we een fout hebben gemaakt, in dat geval kan je het doorgeven met de Suggestie/bug functie of de beheerder mailen (gnaoot at gmail.com), vermeld alsjeblieft ook je systeem- en browserversies en de URL in het bericht. Pollarity gebouwd met behulp van de Webstandaarden (W3C). Als je Internet Explorer gebruikt, overweeg dan over te stappen naar een browser die zich wel aan standaarden houdt zoals Firefox, Opera of Chrome. Of in ieder geval te upgraden naar Internet Explorer 9.

? What houden 'significantie' en 'afwijking' in?

Dit zijn termen die vaak gebruikt worden in de statistiek. Pollarity gebruikt een eigen variant, maar die komt behoorlijk in de buurt van de echte wiskunde. Kortgezegd betekent significantie: de kans dat een bepaald verband echt is (niet door toeval ontstaan). De afwijking is een relatief verschil tussen twee populaties. Voorbeeld: als 1 van de 4 mensen van chocolade houdt, maar bij vrouwen is dit 2 van de 4, dan houden relatief gezien 2x zoveel vrouwen van chocolade. Dit resulteert in een afwijking van 100%. Als slechts 1 van de 8 mannen van chocolade houdt, resulteert dat in een afwijking van -50%.
Omdat er veel polls zijn op Pollarity, en nog veel meer poll-combinaties, kan zelfs een significantie van 99,99% best door toeval ontstaan zijn. Maar geen zorgen, als jij en andere mensen wat stemmen, zal de significantie van echte verbanden snel de 100% benaderen!

? Wie hebben deze site gemaakt?

Pollarity is gemaakt door:

(Dit zijn de hoofdbezigheden van de ontwikkelaars)